5 Tempat Makan Ala Western Yang POPULAR Dan Sedap Di Kluang (Wajib Terjah!)

by - Tuesday, July 06, 2021


5 Tempat Makan Ala Western Yang POPULAR Dan Sedap Di Kluang (Wajib Terjah!)Peminat makanan ala "western" pasti tercari cari mana restoran yang betul betul kena dengan tekak dan juga poket kan. Kadang tu terlalu mahal tapi rasa biasa biasa sahaja. So, kena lah banyak cuba sendiri makan.

Disebabkan sis dah lama duduk kat area Kluang bolehlah sis share mana tempat makan atau restoran  yang menghidangkan menu western area Kluang ni. Kadang kadang cari juga makanan yang kita susah nak masak macam kambing yang kena perap tu ke, atau ayam chicken chop kat kedai.

Baru baru ni je baru buat sendiri chicken chop kalau dah banyak kerja sangat pergi cari makan kat kedai lagi better.Tak lah penat badan. So kali ni kita kongsi beberapa buah restoran atau kedai makan yang menghidangkan menu "western" di area Kluang ni. Ada lagi beberapa kedai sebenarnya hidangkan menu ala western di Kluang tapi sis tak share. 

1. Kluang Western Cafe.

Alamat :No.171 Jalan 1, taman sri kluang 86000 Kluang, Johor, Malaysia.


Cari kat waze pasti jumpa. Sederet dengan klinik Nora di Taman Sri Kluang. Rasanya kedai ni ada dua cawangan tapi cawangan lagi satu sis tak pasti masih beroperasi atau tidak.

Kita orang order spagetti bolognese, kambing black pepper, chicken chop masa datang makan kat situ. Memang puas hati disebabkan rasanya memang sedap. Rata rata pengunjung yang datang juga berpuas hati sebab makanan yang dihidangkan sangat sedap.

Harga juga tak lah mahal melampau, cuma untuk kambing je pada sis agak mahal sikit. Tapi biasalah kambing mana mana pun memang diorang akan cas mahal. Mahal tapi sedap pada sis ok lah.

2. Ben Mael Cafe

Alamat : No. 10 Jalan Seri Impian 8/1A, Impiana Square, Taman Seri Impian, Bandar Seri Impian, 86000 Kluang, Johor.




Restoran ni memang betul betul dekat dengan tempat tinggal kami. Baru sahaja beroperasi rasanya tak sampai setahun selepas deretan rumah kedai fasa di taman kami siap sepenuhnya. Belum pun pernah terjah tapi kawan kawan yang pernah pergi kata "korang patut pergi sini makanan dia sedap dan berbaloi". 

Nantilah habis PKP kita singgah.Tah bila habis pun tak tahu. Kalau nak order pakai FOOD PANDA pun boleh je buat masa sekarang ni.Nak bungkus pun boleh buat masa sekarang ni. Nanti kita boleh cuba.

3. Leezo Restaurant

Sis pernah share satu artikel penuh tentang Leezo Restauran kat sini dulu dulu boleh baca Rasai Keenakan Western Food Di Leezo Restauran.

4. Leqir Restaurant.

Alamat : 12A, Jalan Intan 6/1, Taman Intan, 86000 Kluang, Johor.



Baru baru ni lalu lalang kat wall Facebook sis tentang restoran ni, tak pernah terjah lagi ke sini tapi kebanyakkan yang dah datang komen positif. Hidangan juga ada dalam bentuk set.

Selain daripada western food ada juga hidangan makanan nasi putih berlauk macam siput sedut dan asam pedas dihidangkan di sini. Memang tak rugi mencuba sebab katanya makanan di sini semuanya sedap sangat. Penghantaran juga disediakan musim musim PKP.

6. Joel's Delight Western

Alamat :- Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor.




Kedai ni lain sikit dari ke empat empat kedai di atas sebab ianya di buat dalam kontena. Maksudnya tempat masak dalam kontena tapi tempat makannya di letak dalam khemah.

Sis, pernah try spagetti bolognese kat sini rasanya boleh tahan sedap, kalau nak menikmati suasana makan dengan angin sepoi sepoi memang best kat sini. Ruang parking juga luas. Nanti kalau datang ke Kluang bila dah diizinkan boleh singgah mana mana kedai atas ni kalau teringin nak makan ala western.


Sekian terima kasih sudi singgah blog ni. Boleh juga ke channel You Tube sis De Hanna.



You May Also Like

0 comments