7 Sebab Kenapa Anda Harus Jual Produk Anda di Lazada.

by - Tuesday, October 29, 2019

7 Sebab Kenapa Anda Harus Jual Produk Anda di Lazada. | Market place di Malaysia semakin hari semakin banyak.Kalau nak di senaraikan lebih dari 10 agaknya.Tapi pada anda yang mempunyai produk sendiri atau memasarkan produk orang lain sebagai agen anda tidak harus melupakan Lazada sebagai salah satu cabang marketing anda.

7 Sebab Kenapa Anda Harus Jual Produk Anda di Lazada akan diterangkan di sini agar membuka mata para peniaga tentang untungnya menjual barang di market place Lazada ini, kerana Lazada adalah market plaform terbesar di Asia Tenggara.

Seperti perkongsian dari saudara John Senin yang sudah memang otai dalam menjual produk di Lazada, Shopee, Lelong dan beberapa market place lain tetapi jualan terbesar beliau tetap datang daripada flatform Lazada.

Setiap minggu, jualan yang beliau perolehi dianggarkan sekitar RM2,000 hingga RM3,000 seminggu. Dalam tempoh sebulan, beliau boleh dapat sekitar RM10,000 menerusi platform Lazada sahaja! 


Pentingnya Menjual Di Tempat Yang Betul!.

Dalam perniagaan konvensional kita selalu menekankan lokasi, lokasi, lokasi sebelum membuka apa apa perniagaan.Lokasi yang strategik, mudah parking, senang nak datang menyumbang faktor pada sesuatu perniagaan yang ingin dibuka.

Dunia teknologi juga begitu, traffic yang tinggi bererti ramai pengunjung yang lawat laman web tersebut dan memang untuk membeli barang.Kalau di Facebook orang layari facebook kebanyakkan untuk bersosial.Jarang mereka buka facebook untuk mencari barang kecuali kalau ada ternampak iklan iklan berbayar.

Jadi market place dengan traffic yang tinggi sangat penting menunjukkan pengunjung selesa melayari laman web ini untuk bershoping atau sekadar mencuci mata.

7 Sebab Kenapa Anda Harus Jual Produk Anda di Lazada.


 • Lazada Mempunyai Bilangan Pengunjung Yang Sangat Ramai!
  Seperti yang telah saya katakan tadi... bilangan pengunjung yang melawati Lazada sama ada menerusi website ataupun apps, adalah seramai 700,000 orang sehari! Ianya jauh lebih ramai dari bilangan pengunjung di KLCC mahupun mana-mana pasaraya terbesar di Malaysia.

 • Pasaran Luas, Seluruh Malaysia!
  Jika anda membuka kedai di sesuatu kawasan, maka, pelanggan anda adalah orang-orang di sekitar kawasan tersebut sahaja!  Tapi, apabila anda membuka "kedai maya" di Lazada.... potensi pasaran anda adalah dari seluruh Malaysia, orang-orang dari Kelantan, Perlis, Johor, Sabah & Sarawak pun boleh beli produk anda!

 • Jualan 24 Jam Tanpa Henti!
  Ya! apabila anda meletakkan barang anda di Lazada, orang boleh beli produk anda 24 jam... tiada lagi waktu terhad, waktu buka & tutup kedai! Pukul 2-3 pagi sewaktu anda sedang lena tidur pun, ada orang yang beli produk anda!

 • Kos Rendah! Jika anda membina website sendiri, anda peru bayar kos domain dan hosting setiap tahun. Tetapi, di Lazada, tiada sewa bulanan atau tahunan yang anda perlu bayar! Anda hanya dikenakan caj 2% sahaja bagi setiap jualan yang terhasil! Kalau tiada jualan.. maka tiada sebarang caj!

 • Sistem Yang Canggih!
  Sama ada dari segi sistem pengurusan produk, pengurusan tempahan mahupun sistem pembayaran, Lazada menyediakan sistem yang canggih yang memudahkan pembeli dan juga penjual! Anda tidak perlu lagi pening kepala memikirkan hal-hal teknikal berkaitan keselamatan sistem dan server apabila berniaga di Lazada!

 • Jimat Masa, Tak Perlu Layan Whatsapp!
  Ah ha! Ini juga salah satu kelebihan utama apabila anda menjual di Lazada. Tak perlu lagi buang masa nak  layan dan belai-belai prospek yang belum tentu lagi mahu membeli! Kalau mereka berminat, mereka akan terus klik butang order dan buat bayaran!

 • Promosi & Pemasaran Yang Hebat!
  Setiap bulan, Lazada akan mengadakan promosi dan pemasaran yang hebat dan secara besar-besaran! Mereka akan membuat iklan di media massa, internet malah Lazada juga pernah menganjurkan konsert untuk kempen 11.11 dan 12.12 mereka. Promosi sebegini telah banyak melonjakkan jualan peniaga-peniaga di Lazada!


Tapi Awas! Anda Juga Mungkin Boleh Rugi jika main cuba-cuba sendiri untuk menjual di Lazada, tetapi akhirnya mereka mengalami  kerugian!  Jika tidak faham cara sebenar berniaga di Lazada, tidak mahir tentang bagaimana proses penjualan dan penghantaran di Lazada dijalankan.


Seperti yang dialami saudara John Senin sendiri walaupun beliau sudah mengikuti kelas secara online di Lazada Universitiy dan mendapat sijil.

Namun teori tidak seindah praktikal… Selepas meletakkan barang saya di website Lazada, untuk hari pertama sahaja saya telah berjaya mendapat 5 order!  Dalam tempoh kurang semiggu, 5 barang tersebut telah selamat sampai kepada pelanggan, tetapi mengikut rekod Lazada saya belum lagi menghantar barang tersebut!

Akhirnya duit yang dibayar pelanggan dikembalikan kepada mereka, kiranya mereka dapat barang free dan saya kerugian hampir RM500 untuk tempoh sehari.


Itu cerita 5 tahun dahulu tetapi sekarang beliau berjaya memperolehi 5 angka sebulan menerusi platform Lazada sahaja. Ramai yang bertanya bagaimana beliau boleh jana 5 angka sebulan jadi beliau kongsikan dalam satu Ebook terbaru.

Bisnes Lazada
Di dalam ebook ini lengkap akan dikongsikan :-
 • Cara Daftar Sebagai Seller Di Lazada.
 • Cara Listing Produk Yang Tepat!
 • Cara Proses Order!
 • Cara Selesaikan Masalah Pelanggan!
 • Cara Promosi Produk Anda Di Lazada!
 • Cara Design Lazada Store Anda!
 • Cara Promosi Lazada Store Anda!
 • Cara Jual Produk Secara Dropship!
 • Sumber Borong Produk


Bukan itu sahaja anda juga akan dapat 2 buah
Ebook Bonus secara Percuma.Ebook tersebut adalah :-

EBOOK BONUS #1 - PANDUAN EXPRESS BERNIAGA DI LELONG

EBOOK BONUS #2 - EXPOSED! GAYA SANTAI URUS BISNES DI LAZADA!


Bukan itu sahaja anda juga tidak akan dibiarkan tanpa bantuan.Kerana apabila anda membeli Ebook Busines Lazada ini anda akan di invite dalam group support Facebook.

Di situ andai ada sebarang masalah boleh sahaja berhubung dengan pihak admin.Mulakan langkah dengan ilmu yang dikongsikan mereka yang pernah menjual di Lazada dan sudah pun ada strategi dalam menjual di Lazada.

Untuk membeli Ebook Business Lazada ini  klik link di bawah 👇👇You May Also Like

0 comments